BOHENNA

Blogi elämästä

Bona ja Henna seikkailee

Jätä kommentti

”Kuva: Nyblin Studiot / Tuomas Vuorenniemi”

 

Joulun jälkeen lähti ideanpoikanen pyörimään päässä: ”Mitä jos perustaisin oman blogin?” Olen pitkään jo seurannut youtubesta erään ratsukon videopostauksia. Halusinkin toteuttaa ihan oman blogin ja videopostaukset, näin on hyvä pysyä kärryillä samalla Bonan kehittymisestä.

Eiköhän minun pitänyt ihan ensimmäisenä hankkia tarkoitukseen sopiva kamera: kypärään kiinnitettävä GoPro. Tämä tuli testattua eilen ensimmäisellä reissulla kahden kilometrin päässä sijaitsevalle maneesille. Huomenna olisi tarkoitus olla ensimmäinen valmennus siellä, ja halusin käydä tutustuttamassa Bonaa kyseiseen paikkaan. Kaikki tuntui sille olevan ihmeellistä; niin paljon uusia heppaystäviä.

Seuraava hankinta on jossain vaiheessa toinen kamera, jolla voisi myös ottaa videokuvaa (mutta oikeesti samalla näkisi, mitä kuvaa). Ja tottakai ihan valokuvaamistarkoitukseen myös.

Näin aluksi hieman siis taustaa tästä meidän tiimistä, eli minä, Henna, olen 30-vuotias kultaseppä, joka juuri osti itselleen kaksi kuukautta sitten ensimmäisen oman hevosen: Bonan. Olen toki ratsastanut epäsäännöllisen säännöllisesti 8-vuotiaasta saakka, joilloin aloitin Zilpan tallilla tunneilla käymisen. Polvileikkauksen takia minulla oli 4 vuoden tauko ja aloitin uudelleen ratsastamisen 2015 kesällä Porin Ratsastuskeskuksessa (sillä se on muutaman sadan metrin päästä kotoani).  Siellä ollessani tutustuin uuteen ihmiseen, ja kävi ilmi, että hänellä oli yksityistalli hyvin lyhyen ajomatkan päässä. Aloin käydä hänen tallillaan, ja innostuin valtavasti paikasta ja siellä olevasta ystävällisestä hengestä.

Ensiksi oli tarkoitus etsiä ylläpitoon hevonen, ne tuntui olevan kiven alla, ja kaikki, mitkä koeratsastin oli enemmän tai vähemmän sairaita. Eräskin oli ”täysin terve, ihana ratsastaa, mutta ilkeä hoitaa”. Todellisuudessa reppana oli jaloistaan niin kipeä, ettei halunnut liikkua, kauhean kiltti, ja taisi sillä olla tyräkin. (Tai jokin valtava ihmisen pään kokoinen patti kyljessä, ihan kun olisi ratsastajan pään nielaissut.) Sain onneksi ratsastaa tallinomistajan ihanalla arabi orilla, kunnes löytäisin oman hevoseni.

Miljoonatta kertaa netti-ilmoituksia selaillessani päädyin koeratsastamaan ostohevosta pikku Nauvoon. Ja sieltä se Bona sitten tarttuikin mukaan. ❤

FBjzQEDsMi1d_Mru21iMQs7tGwub3jRlJpHOX6aBQHk,az3tnk99lhZM2WpSOZF2q5j-jY7KwykZo-wI2Hi2nR4,3W7WxZida_qUAPZM5G5owSEb0TEjZaGv2LNR4LNnF6A

”Kuva: Nyblin Studiot / Tuomas Vuorenniemi”

Kaksi kuukautta sitten Bona toimitettiin yksityistallille, ja siellä olen sitä nyt tutustuttanut kaikkeen uuteen. Kauhean hyvä se ei ole vielä sisätiloissa kuntoonlaitettaessa, mutta ehkäpä luottamuksen syntymisen myötä sekin helpottuu.

Bona on 10-vuotian PV-tamma, joka on saapunut kesällä 2015 Suomeen Puolasta. Historia ei ole tiedossa, mutta ei tuskin mikään hyvin kohdeltu aiemmassa elämässä. Hyvin tammamainen tamma, joka hyvin voimakastahtoinen._9JELHnY2zndCz5QUWAHBXuKXRWnj2mrHJjfWpWhl9I,TfFZHLSUqgRy3Jcz-cnFzs0MwJuouQuPjvDfz6U-9YU,CKBbOYsGkK6Peg91t7Zpu4Z0aMJnzT_S-QS_ntka9c8

”Kuva: Nyblin Studiot / Tuomas Vuorenniemi”

Eli tästä alkaa minun ja Bonan tarina…

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s