BOHENNA

Blogi elämästä

Koruja ja kehitystä

Jätä kommentti

3.7.2016 Sunnuntai

Tänään olimme Bonan kanssa estetunnilla muiden mukana. Oli kyllä ihan mahtavaa (ja samalla todella jännittävää) päästä hyppäämään muitakin, kuin puomikasoja. Oli ensimmäinen kerta, kun hyppäsimme myös viuhkan. Tuntui, että Bona vertyi normaalia nopeammin, ja lopputunnista tein vielä taivutteluita käynnissä ja ravissa. Hienosti alkoi tamma liikkumaan muodossa ilman muotoon ohjaavia apuohjia. Minulla oli käytössä uusi rintaremmimartingaali, jonka sain tänään säädettyä Bonalle sopivaksi. (Piti hieman viritellä satulavyön takaa menemään.) Hienoa huomata, että olemme tosiaan kehitytty yhdessä ratsukkona. Veikkaan, että jotain osaa Bonan vertymisessä näyttelee myös rehu, mitä olen nyt Bonalle syöttänyt. Tuntuu, että energiatasokin on noussut.

Tänään minulla oli myös operaatio ”kamat järjestykseen ja ylimääräiset pois”. Otin tallilta kotiin ylimääräisiä loimia, mitkä ovat liian kuumia näillä keleillä. Otin myös mukaan kaikki Bonalle epäsopivat kuolaimet. (Eli kerran käytettyjä 12,5 cm kuolaimia olisi myynnissä satsi.) Siivosin kaikki varusteet järjestykseen, ja muutenkin järjestelin kaikki tavarat siistiin järjestykseen hyllyille. Suojatkin saivat oman ämpärin, missä ne ovat siististi yhdessä. Muutenkin olen todella tarkka varusteiden puhtaudesta, sillä ne eivät kasva puussa. Puhdistan ne joka ratsastuksen jälkeen, että pysyvät hyvänä kunnoltaan, sekä ovat Bonalle mukavia käyttää, kun ei ole likaa hankaamassa. Puhtaat varusteet kestävät kauemmin käyttökelpoisina. Satulan ja muut nahkaiset varusteet puhdistan kostealla sienellä ja nahkasaippualla. Kuolaimet pesen vedellä ja tarvittaessa hankaan ne myös sienellä, että kaikki lika irtoaa. Kuivaan myös aina kuolaimet pesun jälkeen. Suojat puhdistan joko harjalla tai sienellä pesten.

Huomenna menen töiden jälkeen hakemaan muutaman ruokasäkin Puuilosta, ja ostan samalla Bonalle vuorettoman sadeloimen, sillä B:llä on vain yksi vuoreton sadeloimi tällä hetkellä, niin on hyvä olla toinen varalla, jos toinen on märkänä. Hevoset vaihtavat tänään rytmiä, ja ne viedään yöksi laitumelle, ja ovat sisällä päivät. On siis tärkeää, että saa yöksi aina kuivan loimen, mikäli ilmat niin vaativat.

Ensi viikko näyttää muutenkin kalenterin mukaan todella kiireiseltä. Maanantai tosiaan töitten jälkeen kentällä treenatessa, tiistaina töistä suoraan heittämään frisbeegolffia kaverin kanssa. Keskiviikkona töistä tallille ja torstaina myös. Perjantaina minulla on heti töiden jälkeen parturi, jossa taitaa mennä niin myöhälle, etten kerkeä tallille. Ja lauantaina onkin sitten ystävien häät (pitääkin jossain välissä saada testattua mahtuuko hame vielä tähän runkoon). Sunnuntaina olisi taas tarkoitus mennä selästä käsin liitelemään yli esteiden. Saa Bonakin normaalia enemmän vapaapäiviä, mutta seuraava viikko tehdäänkin sitten kunnolla hommia. Olen ilmoittautunut kahteen eri kouluvalmennukseen Bonan kanssa tässä kuussa. Rosali Kivitien sekä Tiina Tarkkalan valmennuksiin. Innolla niitä taas odotan, niin tiedän, mitä asioita minun pitää muuttaa ja parantaa.

Kyselin juuri myös hevoshierojaa Bonalle. Se voisi arvostaa sitä, etenkin nyt, kun on niin hienosti tehnyt töitä, niin haluan palkita pienen hieronnalla. Sainkin onneksi peruutusajan vielä heinäkuulle, kun muuten olisi mennyt elokuun loppuun.

6.7.2016

Tänään olimme Bonan kanssa maneesissa koulua vääntämässä. Kerrankin tuntuu, että istunta on hieman palaillut vanhasta muistista. Jalustinhihnat olivat normaalia pidemmät, kun meillä oli tiistaina hevostenvaihtoviikot, ja Sanna hieman kokeili taas Bonaa, ja minä sain kokeilla hänen uljasta suomenhevostaan: Heikkiä. Itseasiassa nyt jalustimet olivat sopivalla korkeudella kouluvääntöön, tuntui istuntakin ihan erilaiselta.

4M1A3240 (2)(Bonan uusi estekisahuopa.)

Tunnin treenaamisen jälkeen hoidin Bonan ja varusteet kuntoon. Aloimme juttelemaan Inkan kanssa, joka on menossa kisoihin tulevana viikonloppuna. Tuli puhetta sponsoreista ja kaikesta, niinpä ehdotinkin hänelle, että voisin häntä alkaa pienesti sponsoroimaan. Erittäin taitava ja rohkea ratsastaja, jolla on jalat maassa ja mieli mukana menossa.

Menenkin huomenna katsomaan hänelle kisahuopaa Porin Riding Sportista. Siihen teetän sitten Korusuunnittelu Henna K:n logon. Kovin on tiukat säännökset sponsorilogojen suhteen 3.tasolla. Voisinkin tehdä Inkasta ja hänen ratsustaan Binksistä postauksen. Lisäksi minulta on toivottu postausta ratsastusvaatteistani, joten sellainenkin on tulossa.

4M1A3090

(Kuvassa olevat kuolaimet eivät ole Bonan, vaan olivat minulla pajalla mallikappaleena erästä korusarjaa tehdessä, niin sovitin niitä uusiin suitsiin.)

7.7.2016

Tänään oli estevalmennus yhdessä uuden sponsoroitavani kanssa. Sain hänelle teettettyä este- sekä kouluhuovat omalla logollani. En ole ennen ollut niin rentoutunut esteitä ylittäessä, kuin tänään. Kaikki palaset tuntuivat vain loksahtavan kohdalleen, ja jännitys oli poissa. Enemminkin annoin Bonalle vauhtia, kuin yritin estää sitä. Huomaan itsestäni, että kilpailuviettini alkaa nostamaan korviaan, jos vain on muita samaan aikaan valmennuksessa.

Estevalmennuksen jälkeen olin onnellisempi, kuin aikoihin treenin jälkeen. Bonakin sai muutaman kuivatun korpun kiitokseksi. Ja sain, kuin sainkin Bonalle peruutusajan hierojalle jo tälle kuulle. Tästä on hyvä jatkaa kohti loppukuun kisoja. Pitääkin alkaa harjoittelemaan radan ratsastusta.

8.7.2016

Tänään tuli otettua kamera taas töihin, ja kuvasin hevoskoruni tulevaa esitettä varten. Haluan kerätä kaikki hevoskoruni yhteen lehtiseen, joita on helppo jakaa messuilla ja markkinoilla. Niitä on helppo antaa myös jälleenmyyjille, jotka voivat jakaa niitä asiakkaille.

Kävin tänään jälleen Puuilossa, josta löysinkin aivan älyttömän halvalla länkkärisuitset, oli ihan pakko ostos. Minulla on Bonan kanssa maanantaina länkkäri valmennus, Meeri Simula tulee Zilpalle minua valmentamaan. Hän tuo Bonalle lännensatulan mukanaan. (Olenkin netistä selannut käytettyjä lännensatuloita, mutta ei ole tullut sopivaa vastaan. Sellainen olisi aivan täydellinen maastoilussa, eikä koko ajan tarvitse pelätä uuden satulani puolesta oksistoja väistellessä.)

4M1A3255 (2)

Tänään kävin töiden jälkeen myös parturissa. Kyllä Pipsa vaan on huippu, vaalennamme vaaleaa osaa vielä parin viikon päästä, mutta rakastan tätä uutta väriä. Silmätkin näkyvät jälleen, eikä ole näköestettä, kun laittaa ratsastuskypärän päähän.

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s