BOHENNA

Blogi elämästä

Kuvauksellista kopsetta

Jätä kommentti

31.8.2017

On elokuun viimeinen päivä, ja vuosi alkaa kääntyä syksyksi. Bona pääsi pari päivää sitten poseeraamaan syysmallina, ja siitä syntyikin aivan upeita kuvia Markus Koskisen kamerankäsittelytaidoilla. Muutenkin on ilmat alkaneet viilentyä, eikä tarkene enää pelkällä pitkähihaisella paidalla. Minä rakastan käyttää liivejä, ja nyt onkin sopivat ilmat niiden käytölle. Taidan ollakkin eräänlainen liivifriikki, kun niitä on tullut ihan huolella hamsteroitua.

Muutenkin on ollut nyt paljon kaikkea puuhailua Bonan kanssa. Ihana totuttaa Bonaa kaikkeen mahdolliseen. Olenkin lähdössä lauantaina Raisioon tutustumaan ratsastusjousiammuntaan. Bona ei vielä pääse mukaan, sillä menen vasta tutustumaan lajiin maastakäsin. Pääsen kokeilemaan erityyppisiä jousia. Kun olen opetellut lajin alkeet, niin Bonakin pääsee mukaan kuvioihin.

Bona 3Bona 2Bona 1Bona 4Kuvat: Markus Koskinen

Eilen olikin sitten Maija Yli-Huhtalan estevalmennus Ulvilassa. Pakkasin Bonan koppiin, ja suuntasimme kohti märkää kenttää. Koko päivän oli satanut aivan kaatamalla vettä. Sain ystäväni mukaan hevosenhoitajaksi ja valokuvaajaksi. Kiva olla eri tyylisillä valmentajilla valmennettavana, sillä niistä oppii parhaiten, että mihin kaikkeen pitää kiinnittää ratsastuksessa huomiota. Vasta eilen tajusin, kuinka kyny etukenoasento minulla on ratsastaessa, ja pyrinkin nyt pääsemään siitä pois. Etenkin videot valmennuksista auttaa minua parhaiten näkemään omat virheeni.

Muutama ohi ratsastus tuli yhdelle esteelle, ja sitten kävinkin jo tutustumassa märkään kentänpohjaan. Oli erittäin pehmeä ja märkä. Valmennuksen loputtua huuhtelin letkulla Bonan, Bonan varusteet sekä itseni. Minulla oli housuissa hiekkaa enemmän kuin kentällä yhteensä. Odotan innolla seuraavaa valmennusta, nyt kun Bonakin etenee jo paremmin kuin viime kerralla.

Kuvat: Piia Viena

Kävin tänään aamulla liikuttamassa Bonan kevyesti maneesissa, kun ulkona sanoi ämpäristä kaatamalla vettä. Hyppäsimme lopuksi vielä muutaman hypynkin. Bona tuntui tänään todella hyvältä ja eteenpäin pyrkivältä. Treenin jälkeen vein Bonan kylmäykseen, ja sitten eläinlääkäri tulikin jo piikittämään Bonan pursat. Bona vietti loppupäivän karsinassa. Seuraavat kolme päivä B on tarhassa, ja sitten palaillaan taas kevyesti normaaliin päivärytmiin.

Olen menossa tulevana sunnuntaina kokeilemaan myös ravihevosen ohjastamista. En olekkaan ikinä ennen kärryillä istunut, pitääkin muistaa ottaa tallilta vain kypärä mukaan. Ja varmaan jonkin sortin lasit olisi hyvä olla mukana. Mutta ei pelkoa, en ole Bonalle hommaamassa kärryjä…

20170831_112156

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s