BOHENNA

Blogi elämästä

Bonalle uusi tallikaveri

Jätä kommentti

1.2.2016

Aamutallivuoro peruuntui sunnuntailta, kun jouduin polvesta uudelleen sairaalaan lauantaina. Onneksi päästivät minut vielä lauantai iltana pois, ettei yöksi tarvinnut jäädä. Olivat jo varanneet minulle vuodeosastopaikan, mutta viime minuuteilla lääkäri saapui ja punktoi minun polveni, josta tulikin 60 ml nestettä polvinivelen välistä. Onneksi neste oli kirkasta, sillä jollei olisi ollut, niin olisin joutunut selkäydinpuudutuksella suoritettavaan polvihuuhteluun, ja siitä seuranneeseen kuukauden pituiseen tiputukseen. Tänään maanantaina on taas verikokeet ja polven välitarkastus. Toivon todella, että kaikki on kunnossa, kun on ollut ihan tarpeeksi jo alkuvuodelle. Olen ollut enemmän sairaalassa, mitä kotona.

IMG_2881

Menimme kuitenkin sunnuntaina aamupäivällä käymään tallilla Jaakon kanssa puhdistamassa Bonan tarhaa. Jaakko otti suurimmat ja minä nypein talikolla vielä pienetkin pois. Perjantaina tallille saapui aivan ihana suomenhevostamma; oikein hyvärunkoinen ja kevytrakenteinen ruunikko. Sille ei kaikki omenat kelvannut, joten Bona saikin loput. Bona ei kyllä ikinä kieltäydy omenoista. Ne ovatkin sen suurinta herkkua.

 

Oli niin kylmä tuuli, ja näpit olivat niin jäässä, etten kauhean hyviä kuvia saanut napsittua. Ensi kerralla sitten, jos saisi parempia tilannekuvia, ja kuvia myös uudesta asukkaasta, joka vaikuttaa oikein ihanalta. Nyt on ollut kyllä niin liukkaita kelejä, ettei olisi päässyt edes kunnolla liikuttamaan, kun maastotkin on ihan peilijäällä osittain, hiekkateistä puhumattakaan.

Kauaa en uskaltanut talikon kanssa heilua, ettei polvi alkanut ottamaan itseensä. Ihan vaan muutamat pikkuset kökkäreet keräsin. Tänään olinkin taas uusiksi sairaalassa, näyttivät tulehdusarvot nousseen 80, ja polvi punktoitiin jälleen. Sain lisää lääkkeitä ja ajan jälleen kontrollikäyntiin ylihuomiselle. Nyt olenkin vaan makoillut sohvalla ja katsonut harvinaisen huonoja sarjoja telkkarista. On tänään vielä parturiaika illalla, ihanaa hemmottelua tämän kaiken keskellä. Edellinen parturikäynti peruuntui, kun jouduin silloin teho-osastolle. Ihana, kun on jotain kivaakin luvassa.

IMG_2830

Tässä tosiaan uusin hankintani; Horse Comfortin iskusta kovettuva turvaliivi. Pitää nyt vielä muistaa kuvata se kypärä, kun se nyt eilen unohtui. Tämänkin vien tallille valmiiksi odottamaan polven parantumista. Oli oikein mukava päällä, ihan kuin paitaa olisi pitänyt. Sovittelin monia muitakin, mutta mikään muu ei tuntunut näin hyvältä päällä. Tätä tulee varmasti käytettyä helpommin, kuin palaturvaliiviä.

Tulevana perjantaina onkin sitten polven magneettikuva ja keuhkokuva. Sitten taas selviää tarkemmin, mitä tuolta polvesta oikein on rikki, ja kuinka kauan menee, kun taas pääsee satulaan. Vähän epäilivät, että sivuristisiteissä tai polven kierukassa olisi jotain vialla. Sen näkee sitten perjantaina.

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s