BOHENNA

Blogi elämästä

Aamutalli avustuksella

Jätä kommentti

12.2.2016

IMG_3185

Saavuin tallille aamulla ennen yhdeksää. Sain harjattua ja loimitettua Bonan ennen, kuin ystäväni Terhi saapui auttamaan minua aamutallin teossa. Harjasin myös Polon ja laitoin loimen, kun Terhi laittoi Pihlalle riimun. (Pihla on siis tallin uusin asukas.) Sitten hepat olivatkin valmiina menemään pihalle. Yön aikana oli satanut taas lunta juuri, kun eilen kerkesi loputkin vanhoista sulamaan pois.

Vein varovasti köpötellen Bonan tarhaan. Terhi vei Pihlan ja lopuksi herra Polo pääsi myös omaan tarhaansa. Sitten olikin operaatio karsinoiden siivous. Kävimme välissä ottamassa myös ulkona muutamat satunnaiset kuvat, sillä testasin samalla kameran putkea, jota olin hankkimassa (ja jonka kävin aamutallin jälkeen ostamassa omaksi).

Kuvien jälkeen tulimme takaisin talliin. Jatkoin kuvaamista sillä aikaa, kun Terhi puhdisti loput karsinat. Minä toimin lakaisueksperttinä ja heinävastaavana. Kun karsinat olivat viimosen päälle, niin täytimme vielä heinäkärryt, ja laitoimme kuivat ruoat illaksi valmiiksi astioihinsa.(Turpoomaan en niitä vielä laittanut.)

Sitten oli vuorossa Bonan ulkotarhan siivous (josta oli lievästi epätoivoista löytää mitään sen lumimäärän alta). Sillä aikaa, kun Terhi jäi metsästämään kikkareita lumen alta, minä kävin pilkkomassa porkkanat valmiiksi. Otimme Bonan sisälle ja harjasimme sen uudelleen, sillä aamulla olin nopeasti vain harjannut ennen loimen laittoa. Kauhean mielellään B ei paikallaan ollut, mutta rauhoittui, kun menin sen viereen seisomaan. (On se semmonen oma pikku mussukka.)

Kuvailin pihalla myös tallinomistajan koiria. (Ja Terhi kuvasi minua kuvaamassa.) Myös Polo oli kauhean kuvauksellisella päällä, kun T kävi siitäkin kuvan ottamassa. Valokuvaaminen on kyllä ihanan rentouttavaa puuhaa. Etenkin silloin, kun on kunnon kalusto, millä kuvata.

Tuota kuvassa olevaa pienempää putkea tänään tosiaan testailin. Sää olisi kyllä saanut olla hieman kuivempi, sillä lumiräntää tuiskusi ihan huolella. Suurin osa kuvista olikin ihan sameita. Tuo isompi putki on nyt Rajalasta testissä. Kauhean kivalta vaikutti ihan nopeesti sisätiloissa kokeiltuna. Hyvin valovoimainen tuntui olevan. Pitääkin vielä viikonlopun aikana testata ihan ulkokäytössä. Painoa sillä on taas hyvin paljon enemmän, kuin mihin olen tottunut, mutta ehkä siihenkin tottuu.

Tässä postauksessa onkin nyt normaalia enemmän kuvia, kun en malttanut jättää poiskaan. Pitääkin jatkossa kuvata enemmän, kun on kunnon välineetkin sitä varten. Tuntuu vaan, että se kännykkä on vaan niin helppo ottaa mukaan, kun taas kameran joutuu ihan erikseen kantamaan.

Tampereen hevosmessutkin ovat tulossa, ja ilmoittauduin sinne mukaan, kun Porista järjestetään liiton kautta bussikuljetus. Terhi lupautui lähtemään sinne seuraksi. Nyt onkin paljon kivoja odotettavia asioita luvassa, kuten se ohjastus- ja valjasajokurssi. Sen aloitus onkin jo ensi viikolla ratsastuskoulu Zilpalla. Pitääkin ottaa kamera sinnekin mukaan, sillä illan päätteeksi valjastamme hevosen. Kurssi on kolmiosainen ja jatkuu maaliskuussa. Viimeinen osio on huhtikuussa.

Muistinpas viimein kuvata sen. Eli tässä uusi (ja ehjä) kypäräni. Kauhean mukavalta tuntui päässä, vaikka en ole päässyt muuta kuin vasta sovittamaan. Mattamusta pinta, johon on helppo kiinnittää GoPro. Horse Comfort on nyt ollut tiedostamatta kauhean suosittu ostovalinta, sillä turvaliivinikin oli samaa merkkiä.

IMG_2965

Tuli pajalla kokeiltua myös uuden putken makro-ominaisuuksia. Ystävänpäiväkin on tulossa, niin pitihän minun kuvailla uusia tekemiäni korumalleja heti testiksi. Sain rakkaalta ystävältäni ihanan kortin, jossa luki: ”Kalleinkaan timantti ei korvaa ystävää.” ❤

Laittakaa ihmeessä kommenttia, että mistä haluaisitte lukea postauksen. Ja ihanaa ystävänpäivää, ja muistakaa muistaa ystävää.

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s