BOHENNA

Blogi elämästä

Bonan ultraus ja raspaus

Jätä kommentti

15.2.2016

Tänään heräsin aamulla aikaisin tekemään paperihommia ennen tallille lähtöä. Hieman oli jäänyt, kun on muka ollut niin paljon kaikkea muuta. Eläinlääkäri oli tulossa yhdeltä ultraamaan Bonaa, joten menin aiempaa tallille siivoilemaan tarhaa. Otin myös testissä olevan putken mukaan, että sain kuvattua tarvitsemani testikuvat ostopäätöstä varten.

Bona

Bona on ollut nyt koko ajan taas kiimassa, niin päätimme ultrata munasarjat, jos sieltä jokin selitys löytyisi. Mitään ei kumminkaan löytynyt, muuta kuin jokin muutos, minkä vuoksi eläinlääkäri suositteli, ettei Bonaa varsotettaisi. (Mikä sopii minulle oikein hyvin, sillä yksi hevonen riittää.) Mutta munasarjoista ei löytynyt ratkaisua B:n kiimaongelmaan.

Samalla eläinlääkäri myös raspasi B:n hampaat. (Ja juu kyllä: rauhoitettuna.) Siellä oli sen verran töitä, että kuukauden päästä sovittin toinen aika, kun hänellä oli mukana vain käsiraspit. Kun hampaatkin olivat kunnossa, lähdin testailemaan putkea. Oikein kivalta vaikutti, mutta ei päästy ihan täysin sinuiksi (johtui osittain siitä, että jouduin menemään suhteellisen kauan kuvattavasta kohteesta). Lisäksi putki oli todella painava, ja aloinkin miettimään, että tuleeko sitä kannettua mukana joka paikkaan. Kävinkin vaihtamassa kaksi muuta tänään testiin, ja pääsen kokeilemaan niitä keskiviikkona.

Eläinlääkäriä aamupäivällä odotellessa siirsin loimet sohvalle, sillä huomenna tallille tulee asentaja laittamaan lisää loimi- ja satulatelineitä. Saadaan kivasti lisää tilaa varusteille. Kävinkin tänään ostamassa Ratsastusvaruste Nurmesta satulatelineen, niin saan molemmat satulat käden ulottuville. Ostin samalla uuden pipon (sillä menin tyhmänä heittämään omani eilen pesukoneeseen, mistä villapipo otti itseensä ja kutistui). Ostin kokeeksi myös tammoille kiimahäiriöihin olevaa jauhetta, ja odotan varpaat ja sormet ristissä, että miten se vaikuttaa. Niin ja Bonalle ostin uuden ruokakipon, kun koira oli syönyt toisen kahvoista.(Aamulla laitoin taas myös leipiä korputtumaan ennen tallille lähtöä.)

Otin testailua varten myös kameranjalan mukaan, mutta se jäi sitten autoon, kun aika menikin niin kortille valokuvaamisen kanssa. Muutama pikainen otos tuli räpsäistyä. Sitten pitikin jo kiiruhtaa kaupungin suuntaan. Onneksi keskiviikkona pääsee testaamaan toiset putket ennen ortopediaikaa. Toivon vain, että olisi kaunista ilmaa, ettei menisi ihan hukkaan sekin kuvausreissu.

Mutta varmaan keskiviikkona tulee jonkinlainen kuvapläjäys-postaus. (Jos vaan ilmat ja aika sen sallii.) Mutta siihen saakka hirnauskis.

Korsi

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s