BOHENNA

Blogi elämästä

Bonan kengitys ja putkien pikatestausta

Jätä kommentti

17.2.2016

Aamulla heräsin seitsemän aikaan ja aloin puuhailemaan jälleen kerran paperihommia. Piti tammikuusta lähettää kausiveroilmoitus, ja hoitaa laskut. Maksoin myös Tampereen hevosmessujen matkamaksun ja lauantaina alkavan ohjasajo- ja valjastuskurssimaksun. Heti kymmenen minuuttia maksamisen jälkeen sain viestin, että lauantain kurssi oli peruttu osallistujamäärän vähyyden vuoksi (ja voin sanoa, että ketutti ihan huolella, kun olin niin sitä odottanut). Maaliskuussa on se kakkos osio, jos sinne sitten saataisiin tarpeeksi osallistujia.

Aloin kampaamaan naamaani, kun sain puhelun tallinomistajalta, että kengittäjä olisi tulossa tänään. Äkkiä naaman pikakampaus ja pipo päähän ja tallille. Kerkesin hyvissä ajoin vielä ennen kengittäjää. Siinä jotain pientä puuhastelin, kun aikaa oli niin vähän, ettei kerinnyt kameraakaan menemään testaamaan eikä tarhaa siivoamaan.

IMG_3512

Bona otettiin ensiksi sisälle. Hieman alku tuntui tuskaiselta, kun kaksi hevosta huuteli sille ulkoa ja Bona siinä sisällä huuteli takaisin (ja oli lievästi hermostuneena). Onneksi sitten rauhoittui ja seisoi nätisti loppu ajan. (Aloin jo pelkäämään, että kengittäjä tuskastuu B:n ihme toikkarointeihin.)

Kun Bonan kengitys oli valmis, olikin enää muutama minuutti aikaa testata putket ennen kuin piti lähteä sairaalalle ortopedin vastaanotolle polven magneettikuvista. Äkkiä räpsyttelin ekalla putkella kuvia, ja vaihdoin ja otin toisella Rajalasta lainassa olleella putkella parit kuvat. Ero oli niin huomattava, ettei tarvinnut kahta kertaa harkita, kumman valitsisin. Olen kyllä ihan myyty tälle uudelle putkelle.

IMG_3551

Sillä saa jopa naulat näyttämään kauniilta. Kolmatta putkea en kerinnyt testaamaan ollenkaan, kun piti lähteä ajamaan sairaalan suuntaan. Sen testaan varmaankin viikonlopun aikana. Kävin pikaiseen vaihtamassa tallivaatteen normi vaatteisiin. Ortopedi olikin lähes puoli tuntia myöhässä, joten ei olisi ollut edes kiire. Totesi, että polven sisäpuolinen sivuristiside oli mennyt lähes poikki, mutta ei tarvitse leikkausoperaatiota. (JESSSSSS!!!!!) Eli paranee kuulemma ajan kanssa. Lähetteen hän antoi vielä infektiolääkärille, kun polvi kuumotti yhä niin paljon, että jonkinlainen tulehdus siellä saattaa vielä olla. Käski seurata tilannetta ja ilmoittautua päivystykseen, mikäli olotila heikkenee.

IMG_3548

Hyvistä uutisista innostuneena ajoin suoraan Rajalalle, ja ostin ensimmäisenä testaamani putken. (Ja palautin sen toisen, joka ei tuntunut enää miltään se ensimmäisen jälkeen.) Nyt pääsee pajallakin kuvaamaan ihan erilaisia kuvia, kun on kunnon putki, ettei aina vain räpsäise kännykän kameralla jotain epämääräistä kuvitusta.

Kuten nämä kaksi kännykkäkameralla kuvaamaani kuvaa, mitkä otin kengityksestä, kun Bona oli hieman rauhoittunut. (Molemmissa työ on kyllä vielä kesken.) Tommi on kyllä ihan huippu työssään. Kahdeksan viikon päähän sovimme jälleen uuden ajan Bonan manikyyrille.

Tänään pitää mennä vielä pajalla käymään, kun asiakas tulee noutamaan kaiverruksen työajan jälkeen. Oli tässä välissä sopivaa aikaa kirjotella blogipostaus valmiiksi (vaikkei tästä mitään kuvapläjäyspostausta nyt tullutkaan). Harmi nyt, kun ei viikonlopultakaan tule sitä valjastuspostausta, kun se kurssi peruuntui. Ja taitaa viikonloppu mennäkin kokonaan veroilmoituksen kimpussa, kun se pitäisi koko viimevuodelta täyttää ja laskea varastot ynnä muuta pikku kivaa. Nähtäväksi jää, että mistä seuraava postaus kertookaan.

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s