BOHENNA

Blogi elämästä

Suuria muutoksia

Jätä kommentti

 

24.3.2016

Tuli käytyä Tampereella työasioita hoitamassa ja samalla ystäviä näkemässä <3. Olin kyllä niin turistin näköisenä liikenteessä kamerani kanssa. Jotenkin teemana oli tällä kertaa mustavalkoisuus. Kävimme ystäväni kanssa myös helmiliikkeessä, josta löysin hauskan mallisia uusia helmiä kokeeksi. Ilta menikin niitä testaillessa. Oli hauskaa olla pitkästä aikaa junalla liikenteessä. Jotenkin niin rauhottavaa, että meinasin koko ajan nukahtaa. Kävimme porukalla myös testaamassa nepalilaisen ravintolan Katmandun. Oli yllättävänkin hyvä annos, ja enhän minä nyt huomannut ottaa kuvaa ateriasta. Kovin nätiltä se ei näyttänyt, mutta maku oli kyllä hyvä.

25.3.2016

Perjantai, aamutalli ja vapaapäivä. Heräsin seitsemän jälkeen ja aloin laittamaan itseäni kuntoon. Oli jälleen minun aamutallivuoroni. Mikään ei tallilla mennyt niin, kuin suunnittelin. En hypännytkään satulaan, vaikka alunperin piti mennä kokeilemaan polven kestoa.

Kenttä oli niin jäässä, ettei siinä uskaltanut juoksuttaa, ja metsässä jää suli lammesta niin kohinalla, etten ottanut sitä riskiä, että B pelästyy taas. Jäinkin juoksuttamaan B:tä tarhaan. Se hengästyi todella nopeasti, sillä 3 kuukauteen ei ole juurikaan liikkunut.

Illalla meninkin käymään vielä Zilpan talleilla. Aloitin aikoinaan ratsastuksen juuri siellä. Siellä oli mukavia ihmisiä esittelemässä minulle paikkoja, sillä olen miettinyt nyt raskaasti B:n siirtämistä sinne. Olenkin nyt vakavasti miettinyt B:n vaihtoa osaavampaan ja luotettavampaan hevoseen. Olen keskustellut asiasta Bonan myyjän kanssa, ja hän pitää silmät ja korvat auki, kun lähtee seuraavaksi hevosia ostamaan. (Eli luultavasti huhti-toukokuussa.)

26.3.2016

Kävin Puuilosta ostamassa laatikoita Bonan varusteille muuttoa varten. Ostin samalla myös greenlineä, pellavaa, valkosipulia ja uuden suolakiven. Bona olisi tarkoitus siirtää torstaina illalla tai perjantaina aamulla. Eli vajaan viikon päästä uudelle tallille. Minulla olisi ollut vanhassa paikassa Meerin valmennus perjantaina, katsotaan pääseekö hän uuteen paikkaan sitä pitämään edes maastakäsittelyn kannalta. Törmäsin kaupassa myös kengittäjääni, ja kyselin häntä seuraavaan paikkaan kengittämään, sillä olen ollut niin tyytyväinen hänen työhönsä.

Menin tallille pakkaamaan, ja jätin vain muutamia varusteita enää kaappiin. Surullinen fiilis vain jatkui. Kun olin varusteet pakannut, menin jälleen juoksuttamaan B:tä tarhaan. (Sillä siellä oli aivan sulaa.) Ja mietimme tallinomistajan kanssa, että olisiko B mahdollisesti jostain kipeä, kun on haluton liikkumaan. Se on aina ollut, paitsi oli ennen tipumistani jo paljon halukkaampi, kun oli kuntokin hieman parempi. Jää nähtäväksi, että mistä tämä haluttomuus oikein johtuu. Teimme pienen kokeen asian tutkimiseksi.

27.3.2016

Heräsin uuteen aamuun melko virkeänä, vaikka kelloja oli siirretty tuntia edemmäs. Sunnuntaina oli Kullaalla esteratsastuskisat, ja halusin mennä niitä kuvaamaan. Aivan ihana ilmakin sattui, sillä päivällä luvattiin + 8 astetta lämmintä. Kampasin naamani, ja hain huoltoasemalta matkaevääksi Batteryn (NAM!).

Paikalla ei ollut kovin monia ratsukoita, monessa luokassa kisasivat samat henkilöt ja hevoset. Etenkin yksi poni jäi mieleeni, sillä sen ratsastaja veti sen piippuun jo ennen kisasuoritusta, eikä reppana jaksanut enää radalla juosta.

Illalla menin vielä tallille. Halusin vielä totuttaa Bonaa pesupaikalla seisomiseen paikallaan, sillä uudessa paikassa olisi taas tehtävä kaikki alusta sen kanssa. Sillä vie niin kauan aina aikaa tottua uusiin asioihin. Tein tarhassa joitain pieniä harjoitteita, mutta tuuli niin paljon, että Bona oli enemmän takajaloilaan, kuin maassa. Ei se ole ennen tuultakaan kyllä pelännyt.

Zilpalla Bonan naapuriksi olisi tulossa jokin pieni poniruuna. Sille tekee ihan hyvää päästä tekemisiin muiden hevosten kanssa, ja päästä isompaan laumaan. (Ainakin toivon, että sen käytös muuttuu paremmaksi.) Zilpalla on myös maneesi, jonne pääsee treenailemaan, vaikka sataisi mitä taivaalta.

Soittelin sunnuntaina myös muutamille hevoskauppiaille, jos vaihtaisin B:n osaavampaan ja varmempaan ennen kesää. Jotenkin on alkanut itseäni turhauttamaan se, että menen takapakkia ratsastuksellisesti. Olisi ihanaa päästä kisaamaan pikkukisoja, tai vain luottaa siihen, ettei se käy sitä käsittelevän ihmisen päälle.

 

 

 

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s