BOHENNA

Blogi elämästä

Takaisin satulaan

Jätä kommentti

1.4.2016 …ja täysin uusi alku Bonan kanssa. Tänään siirsimme Bonan Zilpan tallille. Muutto sujui todella hyvin, ja Bona lastautuikin suht nopeasti. Olin itse jotenkin varautunut paljon vaikeampaan käytökseen. Se onkin vain aivan tavallinen hevonen.

Kun pääsimme Zilpalle, laitoimme Bonan omaan pieneen tarhaan, että pääsee vähän paikkaan sinuiksi. Sillä on tällä hetkellä kuukauden ajan ulkona karsinapaikka, jonka jälkeen se vaihdetaan sisäkarsinaan. Maanantaina se pääsee tarhaamaan laumassa. Bona on aivan, kuin eri hevonen jo nyt, vaikka tänään vasta muutimme.

Minulla oli tänään heti Meerin valmennus. Minua todellakin jännitti, sillä kolme kuukautta oli kerinnyt jo kulua tippumisesta, enkä ollut vielä satulaan noussut (monestakaan eri syystä, jotka sitten vain kasautuivat). Teimme käynnissä harjoitteita Bonan kanssa, ja se ei ole mistään kipeä. Kävimme myös satulan Meerin kanssa läpi, että sopiiko se Bonalle. Katsoimme myös hieman, että miten voin itse tutkia hevosen rangasta, että onko jokin paikka selässä kipeänä.

CAM02269_Hagrid_Vignette_Clean

Olen jotenkin nyt niiiiiiiin fiiliksissä ja hyvällä mielellä. Ensimmäinen päivä uudessa paikasssa, ja me olimme maneesissa tekemässä harjoitteita. Ja tänään sovimme erään todella taitavan tytön kanssa, että hän alkaa ratsastamaan Bonaa läpi. Ensi viikolla katsomme yhdessä viikkokohtaisen suunnitelman Bonan kehittämiseksi. (SE KULKI TÄNÄÄN JOPA HIENOSTI MUODOSSA!!!)

Olin koko päivän ja illankin vielä tallilla. Tein Bonalle iltapuurot, ja pesin varusteet. Jäi jotenkin niin ihana fiilis tästä päivästä. Tämähän on taas kivaa. Bona on aivan tavallinen hevonen. On niin kauhea horkka päällä, että oli pakko lämmittää saunakin.

Mutta huomenna sitten Treelle hevosmessuille hyvässä seurassa. Kameran otan mukaan, sillä tänään kuvaus jotenkin vain unohtui, kun jäin vain nauttimaan hyvänolon tunteesta. Tästä on hyvä jatkaa…

 

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s