BOHENNA

Blogi elämästä

Sairaslomaa ja liitoa

Jätä kommentti

30.4.2016

Torstaina oli aikainen herätys, kun lähdin jo puoli seitsemältä ajamaan kohti Jyväskylää. Oli sovittu tapaaminen Akin ja Helin kanssa. Kävin ensin Jyväskylän keskustassa hieman ostoksilla. (Ja siinä on kyllä sellainen paikka, ettei tee kyllä mieli ajaa, kun tulin risteykseen, missä oli kolmeen suuntaan ajaminen kielletty.) Uuraisilla oli ihana poiketa, Aki ja Heli olivat aivan ihania ihmisiä. Otin muutaman mainoskuvan tulevaa korusarjaa varten. Luultavasti ensi kuussa olisi sarja julkaisuvaiheessa, kun tilaamani esitteet niistä saapuvat.

Keskiviikon ratsastus jäi tosi lyhyeen, kun Bona alkoi ravissa ontumaan tarhassa saamaansa haavaa jalassa. Nyt Bonalla on ollut muutama vapaapäivä, ja toivon, että jalka paranee hyvin. Kävin apteekistakin ostamassa kaikenmaailman tököttejä siihen. Pintahaavan tosiaan oli oikeaan takajalkaan saanut tarhassa, niin että pieni slaissi oli oikein poissa. Puhdistin sen oikein hyvin, ja desifioin, sekä laitoin hoitavaa ihmesalvaa. Lisäksi sidoin jalan aina yöksi. Myös eilen perjantaina ontuminen jatkui yhä.

Piti hakea myös pesuainetta, niin pääsin pesemään loimen. Kahdessa viikossa Bona kerkesi saamaan uuden loimensa niin kuraiseksi, että se melkein pysyi itsellään pystyssä. Onneksi oli varastossa ihan uusi varaloimi. Tänään me muutimme sisätallin puolelle. Pesin kaikki kipot ja kupit niin perusteellisesti, että oli hetken jopa ihan kiiltävät. Nyt ei tarvitse enää öisin pukea rättiä niskaan, kun sisätallissa on lämpimämpää. (Ja itselle parempi vaihtoehto, sillä nyt ei tarvitse sateessa kantaa kamoja ulos, ja jättää niitä sinne ratsastuksen ajaksi.)

Olen alkanut syöttämään Bonalle nyt Blue Chipiä (Joint + Bone supplementia). Ostin Bonalle myös uutta tammayrttiä kokeeksi. Ainakin hyvin näyttää maistuvan. Tänään siirsin myös kaikki varusteeni sisätallin puolelle. Jotenkin aina vain tuntuu, ettei tilaa ole koskaan tarpeeksi. Ja tänään Bonan juoksutuksessa takajalka ei enää vaivannut. Näytti oikeinkin iloisesti liitävän. Harmi, kun en taaskaan tajunnut ottaa juoksutusta videolle. (Ehkä vielä jonain päivänä…)

Tänään on tallilla 2.-tason estekisat, ja niiden kuvia selasin monta tuntia. Muutama tuhat kuvaa oli taas läpikäytävänä. Tuntui olevan vaikea rata, sillä moni ratsukko tiputti tai hylättiin. Ensimmäisen luokan missasin, sillä olin Puuilossa ostoksilla. Kävin alennuskorista nappaamassa kaulakappaleen ostamaani loimeen. Ja muutamat hevosenkengätkin ostin, sillä olen rakentamassa Leineperin hevosruukki-tapahtumaan itselleni uudet myyntitelineet. (Niistä kuvia myöhemmin, kun saan ne vain valmiiksi.)

Ja nyt kaikille mahtavaa vappua. Satulaan palaan jälleen maanantaina, niin Bona saa huomenna vapaapäivän vielä jalalleen. (Vaikkei se tänään juoksutuksessa ontunutkaan.) Minäkin heittäydyn nyt sohvalle, ja nautin muutaman tunnin vapusta hyvän elokuvan parissa.

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s