BOHENNA

Blogi elämästä

Satulaongelmia paratiisissa

Jätä kommentti

 

8.5.2016

Tänään on äitienpäivä, ja lounaan jälkeen ratsastus odottaa, mutta millä satulalla.(?) Hieman on ollut ankea olo, kun sain kuulla, että juuri ostamani hieno Prestige Appaloosa Hippos Dressage ei sovikaan Bonan selälle (ja kun se niin hyvin sopii mun omalle pyllylle). Aimo Koskinen kävi tuossa Bonan läpi viime perjantaina, ja ei onneksi löytänyt muita ongelmia, kuin satulan epäsopivuuden. Harmittaa yhä, että en itse päässyt kuulemaan paikalle, kun olin töissä.

Pakko kai se on ottaa satulansovittaja katsomaan, jos vaikka sopiva löytyisi, ja saisin annettua vaihdossa tuon penkkini. Juuri sain edellisen Wintecini myytyä, ja olin estesatulaa jo etsimässä toisen Wintecin tilalle. Mutta jospa ensin sen koulusatulaongelman hoidan kuntoon, ennen kuin edes alan haaveilemaan sopivasta estepenkistä.

Sovittelin tuossa perjantai-illalla yhtä estepenkkiä ihan testimielessä, mutta eipä ollut tarpeeksi säkätilaa, ja en tarvitse kahta epäsopivaa penkkiä Bonalle, että sen kyllä unohdan, vaikka olikin miellyttävä istua. (Etenkin laukassa tuntui, kun olisin istunut lepotuolissa.)

Huomenna aion mennä suorinta tietä töiden jälkeen Ratsastusvaruste Nurmeen, ja kysellä sieltä sovittajaa paikalle katsomaan Bonan selän, jotta tiedän, että mitä merkkiäkään rupean edes metsästämään. Pian on siis täydellinen satula lähdössä vaihtoon. Meillä on koulukisat tulossa, niin olisihan se koomista ratsastaa ilman satulaa :D.

Olin Porin Ratsastuskeskuksessa kuvaamassa estekisoja torstaina. Oli todella upea ilma, ja lähdinkin ilman takkia liikenteeseen. Taisin hieman saada auringonpistosta, ja kädetkin paloivat. Ihan, kuin olisi noussut pieni kuume matkalla tallille kisojen kuvaamisen jälkeen. Jouduin lähtemään hieman etuajassa, kun lupasin mennä antamaan edellisen satulani tosiaan sovitukseen (ja sille tielle se tosiaan jäikin). Illalla meninkin Bonalla tunnille, ja se oli yhä jäykkä takaa jalan haavojen vuoksi (joku tosiaan oli sitä hieman tarhassa piessyt.) Mutta vetyi kyllä tunnin edetessä, kun jaloissa nesteet lähtivät liikkeelle. Onneksi se ei enää ontunut.

Tallilla Bonalle oli illalla annettu tuplaruoka, ja teinkin Bonan karsinan seinään tarkat ohjeet tulevaisuuden varalle. (Nyt pitääkin vielä laminoida kyltti ennen tallille lähtöä.) Olen tosiaan yrittänyt Bonalta saada vatsaa pienenemään, ja satulavyö tosiaan on jäänyt liian pitkäksi, niin hankin jo uuden lyhyemmän. Sairaslomani tammikuusta huhtikuuhun ei ainakaan helpottanut Bonan kunnon kasvattamisessa, joten olen sitä nyt alkanut ratsastamaan kohti parempaa kuntoa.

Keskiviikkona olimme kuvailemassa Yyterissä. Olen huomannut, että tarvisin kunnon pitkänmatkanputken, sillä omani ei tunnu enää riittävän. Pitääkin seuraaviin kisoihin mennessä hakea kokeeksi joku isompi, niin näen, onko siitä kisakuvauksessa hyötyä vai ei. Oma kiinteä 135 mm on toiminut tällä hetkellä kuvauksessa hyvin ahkerasti.

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s