BOHENNA

Blogi elämästä

Tasapainoa takaisin

2 kommenttia

4M1A8689

14.5.2016

Lauantai ilta menossa ja katson samalla Hyvät Kaupat -ohjelmaa. Olin koko päivän tallilla, ja Bona hieman tammaili tallissa ja kentällä, niin piti olla oikein tiukkana hänen suhteensa tänään. Mutta, kun pääsimme vertymään kentällä kesäisen sateen hipsuttaessa harjaa, niin meillä meni oikeinkin hyvin. Oikein hienosti Bona kulki muodossa, je hienoa väistöäkin menimme paikoittain. On kyllä suuri ero oikean ja vasemman väistön välillä, oikealle Bona menee oikein hienosti, mutta vasemmalle todella tahmeasti. Ihan, kuin ei ymmärtäisi, mitä tarkoitan.

Odotan maanantaita, sillä silloin on tulossa satulansovittaja katsomaan Bonan satulaa. Koeratsastin eilen Bagarin satulan, ja se oli kyllä aivan eri luokkaa istua, kuin nykyinen Prestige. Ihan huippu penkki kyllä, en ole ennen niin tukevassa istuimessa istunutkaan. 4M1A8888

Satulansovituksen jälkeen meillä on maanantaina kouluvalmennus. Hiotaan vielä istuntaa ja siirtymisiä ym. tulevia kisoja varten. Tosiaan raviluokkaan ollaan Bonan kanssa menossa koulukisoissa 28.5.2016. Olen kyllä niin innoissani, etenkin, kun nyt on tullut onnistumisia Bonan kanssa. Tänään huomasin, että tasapainoni löytyi taas ajoittain tammikuisen tippumisen jäljiltä. Hieman laukassa tuntuu vielä, että koko keho jännittyy liikettä vastaan, mutta olemme Bonan kanssa kehitytty ratsukkona paljon tallin vaihdon jälkeen.

4M1A8853

Kävin hakemassa täydellisen putken lainaan Rajalan Kamerasta, Canonin 70-200 mm 2.8. Sitä olen nyt testannut, ja olen enemmän kuin ihastunut.Ajattelin vaihtaa lempilinssini tähän, jos vain vastaava löytyy käytettynä. Uutena linssi on todella suolaisen hintainen, mutta varmasti joka pennin väärtti. Tarkennus on nopea, ja valovoima oikein hyvä. Etenkin zoomi-ominaisuus olisi isona plussana vanhaan linssiini verrattuna. Kiinteässä linssissä on omat huonot puolensa, etenkin, kun kuvattavaan kohteeseen ei voi ottaa etäisyyttä tai läheisyyttä esteen takia (kuten maneesin takaseinän vuoksi). Enkä usko, että kilpailuissakaan kovin arvostettaisiin, että pyörisin kameran kanssa esteiden lomassa hyvää kuvauspaikkaa hakien.

4M1A9148

Onneksi tallilla on porukkaa, mitä kuvata, jotta saa linssin testattua. Tein tänään myös facebookiin viimeinkin oman sivuston valokuvaukselleni ja blogilleni. Olen sitä jo jonkin aikaa miettinyt, mutta tänään viimeinkin oli aikaa toteuttaa. Olen nyt pitkin iltaa lisännyt sinne joitain kuvia. Lisäksi ajattelin laittaa sinne aina uusimmat blogilinkitykset. Eli löytyy täältä: https://www.facebook.com/bohenna/.

4M1A9086

Sauna on lämpiämässä, oli niin sateinen päivä, että on kylmyys mennyt luihin ja ytimiin saakka. Lämmin kyllä tuli Bonan kanssa neuvotellessa kentällä, mutta sekään ei auttanut. Oli ihanan rentouttavaa vaan hääriä tallilla ilman mitään kiirettä, kun oli vapaapäivä, eikä mitään kiirettä kotiin. Siinä tulee puunattua varusteetkin normaalia paremmin (vaikka minullahan siis on tapana pestä aina kaikki varusteet ratsastuksen jälkeen).

4M1A9106

Jospa sauna avaisi myös kolme päivää sitten loukkaamani niskankin. Bonaa hypyttäessä ihan omaa tyhmyyttäni loukkasin niskani niin, ettei pää kääntynyt ollenkaan oikelle. Matka tuona iltana autolla kotiin oli vähintäänkin mielenkiintoinen (etenkin kun pakitin autoa kotipihaan, eikä pää kääntynyt, että olisin voinut nähdä aidan). Tänään niskat jo hieman paremmat, mutta yhä joutuu kääntämään koko vartalon, jos haluaa katsoa oikealle. Kipupiikki menee ihan pään sisään saakka oikein terävänä pistona tietyssä päänasennossa.

4M1A9026

Loppu ilta tänään meneekin rentoutuessa. Saunan jälkeen luen muutaman ostamani lehden (tai siis selaan mielenkiintoisimmat artikkelit). Vuorossa olisi Digi Kuva sekä Kamera Lehti, jotka jo nopeasti selasinkin läpi, mutta nyt olisi aikaa ihan lukemisellekin. Jospa sieltä löytyisi taas hyviä vinkkejä kuvaukseen. Paljon onkin tullut taas kuvattua, ja mietin, että voisin alkaa tekemään joitain maksullisia kuvauskeikkoja, niin saisi kalustoa maksettua niiden avulla.

4M1A9382

Huomenna onkin aikainen herätys, sillä olen menossa Leineperiin Kevätmarkkinoille myymään. Viideltä pitäisi olla pirteänä pystyssä, ja naaman kampaamisen jälkeen suunnata auton keula kohti Kullaata. Olen menossa myös Leineperin Hevosruukkiin, kunhan aikataulut vain tarkentuvat. Lisäksi olen suunnitellut järjestäväni Zilpan tallilla keväällä hevostarvikekirpputori tapahtuman, kun saadaan vain päivät sopimaan tallin ja tulijoiden kanssa. Esillä tulee olemaan myös tekemiäni hevos-aiheisia koruja, mahdollisesti myös hevosenruoka-tuotteita ja kirppispöytiä heppakamoille. Kaikkea kivaa siis luvassa.

4M1A9353

 

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

2 thoughts on “Tasapainoa takaisin

  1. Wau! Onpa hyvä putki. Ihan todella hieno tuo Titan ja Camun eka kuva! 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s