BOHENNA

Blogi elämästä

Tuurin hylkäämä

Jätä kommentti

received_10153448942071431_Antonio_Vignette_Clean

Kuva:Terhi

28.5.2016

Tämä onkin jo toinen postaus tälle päivälle. Julkaisen tämän, kun saan joitain kuvia otettua, sillä mielestäni postaukset ilman kuvia ovat hyvinkin tylsiä. Olen tässä koko illan miettinyt pajan kohtaloa; on yhä epävarmaa puretaanko talo vai ei. Ihana huomata, että on hyviä ystäviä lähellä, kun apua oli heti tarjolla. On tarjouduttu auttamaan tavaroiden muuttamisessa, mikäli ne joudutaan pois siirtämään. Ja myös pajapaikka on varalla, mikäli en omalla pajalla pysty töitä tekemään. Kiitos rakkaat ystävät ja auttajat. ❤ Nyt vain odotellaan saadaanko sähköjä ja vettä ollenkaan ensi viikolla.

Alkuviikosta hieman selviää vahinkojen laajuus, mutta ainakin muutamia kalliita koneita ja laitteita minulla tuhoutui tulipalossa, kun katosta tuli vesi läpi. En päässyt ensimmäisellä yrittämällä pajalle vahinkoja tutkimaan, sillä palomestari kielsi, kun kattoa purettiin keskelle Isolinnankatua. Muutamaa tuntia myöhemmin pääsin palomiehen johdolla katsomaan vahinkoja. Kävin ilmoittamassa vahingoista heti Tehokuivauksen miehille. Isäni toinen tila kärsi palosta vielä enemmän, siellä menee kaikki purkuun väliseinistä lähtien.

Tänään jäi ratsastuksesta niin paljon hampaankoloon, että menen huomenna heti aamusta työstämään Bonan kanssa yhteistyötä. Olemme syksyllä sitten valmiita revanssiin. Tarkoitus on alkaa työstämään tarkkoja teitä ja täsmällisiä siirtymisiä, sekä tietenkin istuntaa. Otan kameran mukaan tallille, jospa saisin vaikka laitumelta kuvattua kivoja otoksia. Tallin jälkeen tietenkin taas pajalle katsomaan, onko katosta tullut lisää vettä läpi. Pakko myös tuulettaa jonkin aikaa, sillä savunhaju oli erittäin voimakas koko huoneistossa.

Kävin tänään matkalla kotiin uudessa Power-myymälässä Porissa. Uusi läppärihän se sieltä herkkuineen tarttui mukaan, sillä vanha vetelee jo viimeisiään. Ja tähän koneeseen saa suoraan kameran muistikortin kiinni, jotta voin näyttää kuvia suoraan koneen näytöltä. Eikä tästä haittaa ole blogipostauksissakaan, sillä tämä sylissä on sohvalla helppoa kirjoitella. Sain mukaan vielä jonkun Deezer -musiikkipalvelun kaupanpäälle kolmeksi kuukaudeksi. Pitääkin se testata, että millainen palvelu se oikein on.

Tosiaan koko tämä vuosi on mennyt täysin penkin alle monessakin asiassa. Alku vuosi meni sairaalassa teholla ja muutaman kuukauden sairaalassa verikokeissa rampatessa. Sitten hevonen oli saikulla, kun pikkusta oli potkittu tarhassa (toisten heppojen voimin). Sitten auto otti osumaa renkaidenvaihdon yhteydessä ja vielä kaiken huipuksi tämän päiväinen tulipalo. On kyllä tuuri tämän tytön hylännyt.

Toki hyviäkin asioita tapahtuu, mutta tuntuu, että huono onni potkii tuplana takaisin, jos jotain hyvää sattuu tapahtumaan. Tänään hyvää oli Hyvät Kaupat -jakso neloselta, jossa olin mukana. Sen jälkeen tuli lisää uusia tykkääjiä facebookiin sekä muutama työkysely. Toivottavasti huonon tuurin kiintiö olisi täynnä jo tälle vuodelle. Ei auta muu, kuin toivoa, että huomenna olisi parempi päivä.

CAM02377_Hagrid_Vignette_Grunge

29.5.2016

Tänään menin heti aamulla käymään pajalla tarkastamassa paikat. Onneksi mitään uusia yllätyksiä ei ollut yön aikana tullut. Tuuletin tiloja jälleen puolisen tuntia, jotta savunhaju hälvenisi. Katsoin Satakunnan Kansan nettilehdestä, että joku oli nähnyt vaivaa siitä, että minua haastateltiin tulipalon vuoksi. Ja samaa henkilöä näytti harmittavan myös Hyvät Kaupat esiintymiseni. Aivan, kuin olisi halunnut, että rakennus palaa, ja kaikki työni keskeytyvät. He sieltä soittivat minulle, ja haastattelivat muitakin keitä tulipalo koski, minä nyt satun pitämään pajaa alakerrassa. Nykyään ihmiset tuntuvat näkevän vaivaa mitä ihmeellisimmistä asioista.

Tallille menin heti pajalta lähdettyäni. Jätin auton tallille, heitin Bonan likaiset satulahuovat pesuun ja lähdin noutamaan B:tä laitumelta. Olin ottanut kotoa uuden puhtaan huovan mukaan, jotta sain kaikki likaiset laittaa pesuun. Bona toimi  tänään oikein hienosti, melkein jopa harmitti eilinen esiintyminen. Hieman kiehtoisi mennä osallistumaan raviohjelmaan muuallakin, jos vain olisi ennen syyskuuta lähi talleilla. Ratsastuksen jälkeen riisuin Bonan varusteista, nappasin sille riimun päähän ja riimunarut molemmin puolin ja hyppäsin takaisin selkään. Ratsastin Bonan takaisin laitumelle. Olikin ensimmäinen kerta ilman satulaa tammikuisen tippumisen jälkeen.

Huomenna en saa avata liikettäni, sillä minulle tulee savunpoistaja heti aamu 8 aikaan, ja ensi viikolla tullaan tekemään kosteusmittauksia ym. Minulle ei tule pajalle tällä hetkellä sähköä eikä vettä, joten en pääse tekemään lainkaan töitä ennen, kuin asia korjataan. Asiakkaita ei voi päästää pimeään liikehuoneistoon, eikä kassalaitteetkaan toimi ilman sähköä. Eli aamulla heti soittoa vakuutusyhtiöön, jotta saisin selvyyttä moneenkin eri asiaan.

CAM02380_Hagrid_Vignette_Grunge

30.5.2016

Ja juuri, kun ajattelin, ettei tästä voi enää mennä huonommaksi. Mistä sitä sitten aloittaisi, jos vaikka ihan aamusta. Heräsin puoli seitsemältä, ja kiirehdin pajalle kahdeksaksi, sillä minulle tuotiin silloin savunpoistaja. Jäin odottamaan sähkömiestä, sillä sähköllä toimiva savunpoistaja on hieman turha ilman sitä sähköä. Ja aamulla ei tosiaan ollut sähköä ei vettä näkyvissä pajalle.

Odotin yli puoleen päivään saakka sähkömiestä, mutta ainoa, jotka poikkesivat olivat vakuutustarkastajat kypärät päässä. Heiltä ei hyviä uutisia ikinä kuule. Ehdottivat, että vedenpilaamat sähkölaitteet yritettäisiin ensin korjata, ja jollei se onnistu, niin sitten uudet tilalle. Minäpä en kyllä lykkää seinään sellaisen laitteen pistoketta, joka on juuri uinut vedessä. Mikäli sähköiskuja halajan, niin menen vaikka Bonan laitumelle naruihin roikkumaan kaksin käsin.

Siitä lähdinkin sitten kummilapsen nimipäiväkaffeille. Hyvä, että olin kakkua saanut lautaselle, kun äitini jo soitti, että isä on saanut jonkinlaisen tärinäkohtauksen autonratissa, ja palasi työreissultaan takaisin, ja että hänet pitää saada sairaalaan. Lähdin tietenkin renkaat ulvoen vanhempieni luokse, jotta pääsisin viemään isän päivystykseen, käskin äitin vielä soittaa ambulanssin vastaan, jollen olisi tarpeeksi nopea. Nehän ei sieltä ikinä vaivautuneet tulemaan, ilmoittivat vain, että soittakaa uudelleen, kun isäni on saapunut, jos siltä vielä näyttää. (Mihin helvataan mä verorahojani oikein tuhlaankaan.) Eihän se juurakko suostunut lähtemään sairaalaan, vaan jäi kotiin nukkumaan äkillisesti nousutta kuumettaan pois.

Siitä suivaantuneena lähdin ajamaan tallille. Olin juuri hakemassa Bonaa laitumelta, kun minulle soitettiin, että sähkömiesten pitäisi päästä pajalleni (jossa olin heitä koko päivän päivystänyt pimeässä savunhajuisessa pajassa). Noh, palasin autolleni ja ajoin vanhempieni kautta hakemassa avaimen myös toisiin tiloihin, jonne sähkömiesten piti päästä. Pari kolme tuntia siinä tuli taas istuttua liikkeen oviaukossa pyyhkeen päällä vain odottaen. Viimeinkin saatiin sähköt toimimaan, mutta vettä ei edelleenkään tullut.

Uusi yritys kohti tallia. Kävin matkalla palauttamassa avaimet vielä vanhempieni luokse. Tallille päästyäni lähdin köpöttelemään hakemaan Bonaa laitumelta. Onneksi sain matkaseuraa, ja päätimmekin lähteä pienellä porukalla maastoon. Tämän olin NIIIIN ansainnut. Ihan mahtavaa, kun sai vain lepyttää aivojaan Bonan harjan hulmutessa ihanassa kesäilmassa metsän siimeksessä. Bona oli niin hikinen päästyämme takaisin, että suihkutin sen pihalla letkulla pois hiestä. Ja auton nokka kohti kotia.

Huomenna taas aamulla pajalle päivystämään putkimiestä, ja odottamaan eristysnauhojen purkamista. Ennen sitä, ei asiakkaita voi pajalle päästää, vaikka saisinkin kaikki paikat kuntoon. Ja siivoamaan en pääse ilman vettä. Mutta huomenna on taas uusi päivä. Ei tässä auta muukaan, kuin elää päivä kerrallaan.

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s