BOHENNA

Blogi elämästä

Juhannusta juhlimassa

Jätä kommentti

25.6.2016

Ennen juhannusta minulla oli keskiviikkona autoni huolto. Siinä sitten tiskillä kyselin, että onnistuisiko joku kiva pirssi koeajoon odottaessa, niinpä sainkin tämän tutun karkin käsiini. Toyotan GT86 oli minulla kerran aiemminkin testauksessa. Jotenkin niin kotoinen tunnelma sen ratin takana, kun on oma on kuin samasta muotista tehty. Tässä punaisessa paholaisessa vain oli enemmän vääntöä ja muotoilua, kuin omassa. Oikein hienot kaarreajo-ominaisuudet myös tässä kanssasisaressaan.

Perjantaina olin kahteen saakka töissä, ja sainkin kauhean paljon aikaiseksi siitä huolimatta, että oli vain neljä tuntia aikaa pajalla. Siitä sitten kotiin ja pyörällä kohti Yyteriä hyvässä seurassa. Pysähdyimme välillä myös lintutornilla, ja siellä loukkasinkin ensimmäisen kerran: jalkani jäi pitkospuissa olleeseen reikään kiinni, kun kuvasin selkäpäin menosuuntaa. Harmitti koko illan, kun otin niin pienen putken mukaan reissuun.

Kun pääsimme Yyteriin, heittelimme hetken amerikkalaista jalkapalloa. Siinä sain kopitellessa pallon käteeni kyynärtaipeeseen niin kovaa, että minulta pamahti ranteesta paineesta suoni poikki. (Ja muutaman muunkin kolhun sain illan mittaa heitellessä.)

Kun Yyterissä ei kokkoa ollut, lähdimme sitä Reposaaresta metsästämään. (Tässä vaiheessa meillä oli onneksi auto käytössä.) Sielläkään ei kokkoa ollut, joten menimme siitä Siikarantaan, josta kokko löytyikin. Siitä ajoimme takaisin Yyteriin, hyppäsimme pyörien selkään ja jatkoimme matkaamme takaisin keskustaan.

Juhannuslauantaina heräsin suhteellisen myöhään. Illalla lähdin tallille, eikä ollut vielä ideaa, miten treenaisin Bonaa. Siinä sitten sovittiin parin tytön kanssa, että lähtisimme maastoon. Oli kyllä ihan huippua, ja teimmekin pitkän maastoilun. Mukaan mahtui ojan yli hyppäämistä, kuoppapellon läpi ratsastusta (se tuntui aivan miinakentältä, kun kuopat olivat niin syviä ja ajoittain huomaamattomissa), laukkaamista ilman jarruja sekä hyvin mielenkiintoinen kivitanner.

Bona oli takaisintullessa aivan hiestä vaahdossa, ja pääsikin vilvoittavalle pesulle. Ensi kerralla (eli huomenna) laitan kyllä Bonalle jarrut suuhun, ei kolmipala tuntunut missään, kun tyttö pääsi vauhtiin. Huomenna tosiaan vielä rauhallisempi maastoilu luvassa ja hieman eri suunnalla.

Kun sain varusteet pestyä, niin autoin tuomaan hevosia laitumilta talliin. Ratsastimme ne ilman satuloita talliin. Oli hyvää tasapainotreeniä, kun tuntuu, että se on yhä todella hakusessa tippumisen jäljiltä. Huomenna laitan Bonan satulahuovankin pesuun, sillä se hikosi niin, että tuli huovasta hiki kokonaan läpi. Suojatkin oli todella karmeassa kunnossa, kun osa reitistä oli hyvinkin savista. Mutta huomenna palauttava käyntimaasto auringon porottaessa.

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s