BOHENNA

Blogi elämästä

Barokkihevospäivillä

Jätä kommentti

28.8.2016

Tänään aamulla suuntasin auton keulan kohti Ypäjää, jonne olimme menossa ystäväni Terhin kanssa katsomaan kauniita barokkihevosia. Paikalle päästyämme hieman petyimme molemmat, sillä luulimme, että olisi kyseessä isompi tapahtuma. Harmillisesti myyjiäkään ei ollut, kuin kourallinen. Ei minulla ollut mitään tiettyä, mitä olisin tarvinnut, mutta vain shampoota tarttui mukaani.

4M1A6292 (2)4M1A6379 (2)

Nähtyäni Rohanin tallin turnajaisesityksen, innostuin ihan kauheasti kyseisestä lajista peitsineen. Rohan sijaitsee Kemiönsaarella, ja voi olla, että pitääkin siellä joskus poiketa ottamassa muutama oppitunti aiheesta. (Laitoin lyhyen videon postauksen loppuun turnajaisista.) Hevosia hallittiin täysin painoavuin, sillä itse puvut painoivat noin 35 kiloa, ja kädet olivat lähes täysin sidotut, kun kilpi asennettiin paikoilleen ja peitsi toiseen käteen. Nuo pitkät loimet olivat hevosien suojana, sillä peitsen päästä noin metrin matkalta irtosi säleitä sen osuessa kilpeen. Peitsi itsessään painoi noin kahdeksan kiloa.

4M1A6480 (2)

4M1A6417 (2)

Friisiläinen on lempirotuni, ja oli aivan ihana katsoa ylväitä tupsujalkoja. Muutamia kouluratsastussuorituksiakin jäimme seuraamaan, mutta kyllä itselle parhaiten jäi mieleen Rohanin esitys. Pari hylkäystäkin tuli koulupuolella, kun radat unohtuivat. Kävimme lähtiessämme myös paikallisessa hevostarvikeliikkeessä, josta matkaan tarttui lisää pesuaineita sekä uusi kaviokoukku. Entinen kaviokoukku onkin joka ilmansuuntaan hapsottava harjaosuudestaan, joten on jo aika vaihtaa uuteen.

4M1A6249 (2)4M1A6542 (2)4M1A6229 (2)

4M1A6276 (2)

Olimme kokeilemassa myös ajelua friisiläisen kyydissä. Tämä herra oli jo eläkkeellä, ja oli 16-vuotias. Hienosti hän jaksoi kärryjä vetää, vaikka niiden paino tyhjänäkin oli jo yli 200 kiloa. Kuulemma ollut jo vuoden vain lomalla, ei olisi uskonut selkälihaksista. Owen taisi olla tämän ihanan tupsujalan nimi. (Tai jotain sinne päin.) Tämän omistajalla taisi olla 4-vuotias friisiläinen myynnissäkin.

4M1A6239 (2)

Kävimme Poriin päästyämme myös Puuilossa, sillä minun piti ostaa Bonalle varuiksi kylmäyssuojat. Tallillemme hommattiin pakastin, jonne kaikki saavat viedä suojansa kylmenemään. Samalla ostin myös pellavansiemnöljyä sekä hampunsiemeniä kokeeksi Bonan ruokavalioon.

Ja tässä myös lyhyt video turnajaisista:

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s