BOHENNA

Blogi elämästä

Jouluisissa tunnelmissa

Jätä kommentti

24.12.2016

Kovin oli latistava tunnelma, kun aamulla satoi kaatamalla vettä ajaessani vanhempieni luokse joulua viettämään. Minulla oli yllätyslahja vanhemmilleni, kun opettelin viululla soittamaan Jouluyö, juhlayö -kappaleen muutamassa päivässä. Laskin, että kerkesin opettelemaan noin kolme tuntia ennen ensiesiintymistä. Itse opettelin myös nuotit ja kaikki ennen, kuin Saksasta tilaamani viulu saapui. Hyvin meni soittaminen, ja tuli todellakin yllätyksenä heille. Tässä olen harkinnut, että tarvisin paremman viulun, sillä lakkapinta on niin liukas, ettei talla pysy paikallaan (eikä viulukaan siis vireessä).

Kovin sai tehdä pajalla töitä nyt ennen joulua, kun tilauksia saapui aivan viime päivinäkin vielä. Samalla piti valmistaa tilaustöiden ohella myös vitriiniin lisää tavaraa, sillä uudessa pajassa on käynyt paljon enemmän asiakkaita, kuin vanhassa. Ja lisäksi olen alkanut valmistamaan myös ensi vuoden hevosmessuja varten koruja. Olemme hevosellesi.fi -kaupan kanssa samalla kojulla myymässä Tampereen messuilla. Tilasin vielä viime yönä esitteitä ja uusia korurasioita.

Bonalle on tulossa keskiviikkona eläinlääkäri katsomaan sen jalkaa, kun otti hieman lyhyempää askelta toisella jalalla parina päivänä. Viimeksi juoksutuksessa ei taas näkynyt mitään. Olimme Jari Sneckin valmennuksessa ja Bona hyppäsi okserin paikaltaan ja laskeutui jaloillaan puomin päälle. Mutta eläinlääkäri saa nyt tutkia, että onko vain tärähdys vai mikä.

Olimme myös Sanna Siltakorven estevalmennuksessa, ja hyppäsimme meidän ensimmäiset 70 cm ja vielä ratana. Oli todella hieno fiilis, kun hevonen oikein otti jalat alleen. Tai pitäisikö sanoa, että otti ilmaa jaloillaan, kun oli niin innoissaan. Sannakin vain totesi, että onpa minulla villi hevonen. Bona ei ikinä aiemmin ole noin innoissaan ollutkaan. Olemme osallistumassa seuraavaankin Sannan valmennukseen, sillä hän on tammikuussa taas tulossa. Nyt olen itsekin huomannut, että Bonassa ja itsessäkin on tapahtunut kehitystä (ja paljon).

Olemme nyt myös opetelleet temppuja, ja ihan uusin oli kavion antaminen, mistä Bona oli myös innoissaan. Tämän tempun B oppi todella nopeasti, yhdessä illassa. Bona on niin perso herkuille, että oppimista edistää muutama namipala kummasti. Bona on myös kiinteytynyt taas paljon, ja alkaa näyttämään jo hevoselta. Taas saimme kiristää satulavyötä parilla reiällä. Alkaa näyttämään ja tuntumaan pian siltä, että voisimme alkaa kisaamaan enemmänkin. Jospa ensi kesänä pääsisimme useammin maastareille treenaamaan.

Ihanaa, kun ensi viikolla olemme ystäväporukalla lähdössä Tampereelle ostosreissulle. Tarkoitus olisi poiketa ainakin Hööksissä ja Horzessa. Voisinkin ottaa sille reissulle kamerran mukaan, josko taas olisi enemmän aikaa taas tehdä useammin postauksia. Ennen joulua näin yrittäjällä vaan ei ole ylimääräistä minuuttiakaan. Tampereella mennään poikkeamaan myös viululiikkeessä, josko sieltä parempi soittopeli löytyisi. Rakastan sitä ääntä, mikä siitä kantautuu. Ja varasin meille myös pöydän viikinkiravintola Haraldista. Ihan huippu päivä huippu joukolla tulossa. ❤

Ihanaa ja rauhallista joulua kaikille rakkaille lukijoilleni ❤

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s