BOHENNA

Blogi elämästä

Viikonloppu valmentautumista

Jätä kommentti

18.2.2017

Eilen perjantaina olikin Sneckin valmennus. Eräs ystäväni tuli ratsastamaan Bonalla alkukäynnit, sillä hän ei ollut ikinä ollut hevosen selässä. Oikein hienosti hän sai Bonaa ohjailtua, ja jopa peruutettua. B oli ensin hieman ihmeissään, mutta meni erittäin nätisti. Oli ihana huomata, miten luonnollisesti ystäväni osasi olla hevosten kanssa, ihan kuin olisi aina ollut tekemisissä karvakorvien kanssa. Alkukäyntien jälkeen kuski vaihtui, ja aloin verryttelemään Bonaa estevalkkua varten. Meillä oli tosiaan Jari Sneckin valmennus.

Aloitan usein työskentelemään ravissa suhteellisen löysillä ohjilla. Laukat nostan aina molempiin suuntiin, ja usein teen myös muutamat vaihdot ravin kautta. Kun Bona oli verkattu, aloitimme valmennuksen. Hyppäsimme melko pieniä esteitä, mutta muutamaan hyppyyn olin kyllä tyytyväinen. Ystäväni tosiaan kuvasi meidän valmennuksemme, ja siitä onkin pieni video tämän postauksen lopussa.

20170218_083036

Tänään olikin sitten Talent, ja minulla alkoi päivä 9 aikaan aamulla kouluvalmennuksella. Tunnin treenasimme, ja väistöt tuottivat pieniä ongelmia. Niitä pitääkin treenata, etenkin ravissa. Emme ole Bonan kanssa kovinkaan paljoa raviväistöjä edes tehneet, mutta jatkossa enemmän. Meidän piti myös laukata voltteja, missä hevonen on taipuneena ja asettuneena, ja vastalaukassa voltin jälkeen ratsastaa loiva kaarre, jonka jälkeen uusi voltti. Tämä harjoite meillä sujui suhteellisen hyvin. Tunnin jälkeen, kerkesin harjaamaan Bonan, pesemään kouluvarusteet ja antaa pari leipää. Sitten pitikin alkaa varustelemaan Bonaa jo estekamoihin, kun meillä alkoi estevalmennus 11 aikaan.

Estevalmennuksessa hyppäsimme pieniä esteitä, ja harjoittelimme reitityksiä. Oli ihan peruskiva estevalmennus. Muutamat hypyt eivät menneet kyllä nappiin. Meillä oli käytössä uusi panssarivyö, sillä viimein löytyi koko joka sopi Bonallekin. Bonalle on kaikki kokeilemamme olleet liian isoja, eikä tyttö ole suostunut edes kävelemään niiden kanssa. Myös uusi rintaremmimartingaali oli ihan täydellinen, kun löysin Horzen alennusmyynnistä. Esteiden jälkeen laitoin Bonan kiireellä kuntoon, ja pesin varusteet. Loimitin B:n ja vein sen tarhaan, ja suuntasin itse kohti maneesia. Oli ruoan aika, ja kylläpä kerkesikin tulemaan jo nälkä. Syötyämme meillä oli luento, missä kävimme läpi tuomaamme kirjallisuutta. Siellä olikin muutama kirja, mitkä minua kiinnostaisi hommata.

20170218_200013

Olen tässä muutaman päivän miettinyt, ja aionkin ajaa pikku e-ajokortin, jotta voin ajaa traileria. Se helpottaa jatkossa minun elämääni, jos aion mennä esimerkiksi kesällä Ypäjälle leirille. Ja se helpottaa myös muualle ratsimaan lähtemistä, kun ei tarvitse kuskia metsästää. Vetoautokin on jo varmistettu, ja traileria saa vuokralle. Olen katsonut Ypäjältä paria eri leiriä, joista toinen on kenttäratsastusleiri. Pitää katsoa, mille leirille pääsee. Olen nyt jo niin innoissani. Mutta tässä vielä videokooste eiliseltä:

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s