BOHENNA

Blogi elämästä

Arvontaa ja hevostelua

12 kommenttia

3.3.2017

Aika on mennyt taas mielettömän nopeasti. En ole oikein vielä käsittänyt, että on jo maaliskuu. Oli niin ihanaa vielä viikko sitten, kun satoi lunta, ja pääsimme rallattelemaan laukaten tukkitielle. Olin jo menossa tänäkin viikonloppuna, mutta lumet kerkesi jo sulaa pois. Paljon on muutenkin kerinnyt tapahtua viime postauksen jälkeen. Pääsin läpi trailerikortin (BE) kirjallisesta osuudesta, ja kahden viikon päästä olisikin jo ajokoe. Kerran olen kerinnyt harjoittelemaan, ja toivottavasti vielä muutaman kerran pääsisi veivaamaan ennen h-hetkeä.

4m1a1169-2

Tänään on ollut normaalista poikkeava päivä. Aamuni alkoi Simo-simulaattorilla, olinkin päivän ensimmäinen ratsastaja. Olin ensimmäistä kertaa Simon selässä, ja se oli mielettömän hauskaa. Oli hienoa huomata, että istuntani oli parempi, mitä oletinkaan. Sain jopa kehuja istunnastani. Ainoa vika, mitä oli oli vasemman käteni ”roikkuminen” oikeaa alempana. Siitä on valmentajanikin maininnut moneen otteeseen. Aina, kun yritän korjata sitä, niin tuntuu että se olisi 20 cm korkeammalla kuin oikea. Pitääkin joka ratsastuksessa kiinnittää siihen entistäkin enemmän huomiota.

Harmittaa näin jälkikäteen, kun en huomannut pyytää kenenkään ottamaan kuvaa, kun itse olin Simon selässä. Otinkin sitten minun jälkeisestä ratsastajasta pikaisesti kuvan, ennen kuin piti kiirehtiä kotiin syömään. Söinkin kirjaimellisesti seisaaltaan, sillä minulla oli vielä viimeinen voitelu ennen huomisia estekisoja.

4m1a1150-2

Valmennus meni ihan hyvin. Hieman kyllä jännittää huomiset kisat, vaikka olen hyppäämässä vain 40 cm ja 60 cm radat. Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi ollut missään kisoissa. Jos vaikka nyt ottaisi itseään niskasta kiinni, ja kävisi mahdollisimman monissa kisoissa. Bonankin on hyvä saada hieman kisarutiinia, joten trailerikortin jälkeen on helpompi lähteä tallin ulkopuolisiinkin kisoihin.

Tänään ensimmäisenä laitoin radion päälle, kun pääsin maneesiin. Halusin totuttaa Bonaa valmiiksi jo huomista varten, sillä viimeksi kun maneesissa oli radio päällä Bona käyttäytyi, kuin radio olisi ollut lihansyöjätiikeri metsästämässä. Maneesissa olikin muutama este jo valmiina, joten ei tarvinnut kantaa mitään. Tein Bonan kanssa normaalia pidemmät alkukäynnit, ja aloin verkkaamaan sitä ravissa, ennen kuin valmentaja tuli. Sitten otin Bonan kanssa laukat molempiin suuntiin. Kovin montaa hyppyä emme tänään hypänneet. Bona meni vielä muutaman valmentaja selässään.

Valkun jälkeen vein Bonan sisälle, ja hoidin B:n kuntoon. Se kerkesi hikoamaan jonkin verran, joten laitoin sille fleeceloimen päälle. Pesin kaikki varusteet huomisia kisoja varten, ja irrotin satulahuovan satulasta. Kun Bona oli kuivanut, vein sen tarhaan. Kaikki muut kisavarusteet minulla olikin jo kotona puhdistettuna. Huomenna laitan satulaan kisahuovan kiinni, ja suitsiin kisanumeron.

Kun sain tallilla kaiken valmiiksi, minulla olikin jo kiire. Piti ehtiä kotiin vaihtamaan vaatteet ennen emaloimaan menoa. Olin tänään Kansalaisopiston kurssilla emaloimassa, kun pajalla ei aika tunnu riittävän emalointiin. Huomisen emaloinnin missaan kisojen takia, mutta sunnuntaina menen emaloimaan jälleen. Aika meni niin tajuttoman nopeasti, etten juurikaan mitään kerinnyt tekemään. Sunnuntaille jääkin paljon viimeisteltävää. Pitääkin muistaa hakea pajalta polttoalusta, sillä teen sunnuntaina muutaman ikkunaemaloinnin.

Kun pääsin kotiin, olikin aika tehdä ruokaa. Olen sitoutunut 14 päiväksi noudattamaan tiettyä ruokavaliota, joten pitää koko ajan olla tekemässä kuivaa sapuskaa. Iltapalan jälkeen istahdinkin tähän sohvalle, ja päätin tehdä pitkästä aikaa postauksen. Etenkin, kun Hevoset messut on tulossa Tampereella, ja ajattelin laittaa arvonnan pystyyn.

Eli arvon 3 kpl lippuja Tampereen Hevoset messuille 8.-9.4.2017. Itse olen messuilla korujeni kanssa. Tällä kertaa arvonnan kysymys kuuluukin, että mitä hevosaiheisia hankintoja olet viimeksi tehnyt? Arvon kolmelle henkilölle lipun messuille 15.3.2017. Arvontaan osallistut vastaamalla kommenttikenttään. 🙂

4m1a1148-2

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

12 thoughts on “Arvontaa ja hevostelua

 1. Viimeisin hankinta -yllätys- kuivatusloimi loimienteurastajalle! 😂 sitä ennen edustushuopa, yritetään edes näyttää kisaradoilla fiksuilta… 😉

  Tykkää

 2. Olen viimeksi ostanut ratsastushousut.
  Onnea kisoihin! 🙂

  Tykkää

 3. Rehellinen vastaus: Ostin hevospehmon *lapsettaa* 🙂 En voinut vastustaa kiusausta. Lapseni kyllä siihen heti ihastui. Mukaan arvontaan.

  Tykkää

 4. Viimeksi ollaan hankittu rehuja mutta varusteiden ostamisesta onkin aikaa😂 Taitaa olla jotain loimia mitä viimeksi on ostanut mutta rahoja säästetään hevosmessuille👏🏼

  Tykkää

 5. Viimeisimmät hevosaiheiset olivat shampoo sekä selvitysaine, lämpimiä pesukelejä odotellessa 🙂

  Tykkää

 6. Viimeksi oon ostanut uudet hivutussuojat 😀

  Tykkää

 7. Viimeksi hankin tarhasuojat 🙂

  Tykkää

 8. Ostin viimeksi takin ja ratsastushousut 🙂

  Tykkää

 9. Uudet ratsastushanskat ostin tyttärille ja itselleni talviratsastuskengät 🙂

  Tykkää

 10. Päivitysilmoitus: BOHENNA

 11. Tytölle ostin ratsastussukkia. Mukaan hevosmessu arvontaan.

  Tykkää

 12. Viimeisin ostos taitaa olla saapassukat ja herkkuja poneille😊 Vähän on yritetty pihistellä että jäis messurahaa😄

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s