BOHENNA

Blogi elämästä

Valmennusta höystettynä kisaamisella

Jätä kommentti

29.4.2017

Tänään on ollut hyvä päivä. Aamulla kello soi kuudelta, ja kampasin naamani suhteellisen nopeasti. Nopean aamupalan jälkeen vaihdoin yövaatteet kisavaatteisiin. Kun olin valmiina, niin lähdin hakemaan kisa-apuria mukaan. Olimme tallilla kahdeksalta, ja otin heti kopin auton perään kiinni. Kieppasin tallin takaa kopin paikoilleen. Ensimmäisenä kannoin satulan ja kaikki muut tavarat autoon. Sitten oli Bonan puunauksen vuoro. Bona olikin helppo harjata, kun olin eilen sen todella kiiltäväksi saanut.Kun Bona oli valmiina, niin oli kuljetussuojien ja loimen vuoro. Talutin Bonan trailerin lähelle ja tyttö melkein lastasi itsensä. Pysäytin sen siksi aikaa, kun otin porkkanat valmiiksi. Ja sitten tyttö käveli suoraan koppiin.

Matka Valkeakoskelle sai alkaa. Navigaattorille kerroin uudet koordinaatit, ja hurautin auton käyntiin. Tankki täynnä on aina hyvä lähteä liikkeelle, niin ei tarvitse ensimmäiselle asemalle pysähtyä. Matka kesti lähes kaksi ja puoli tuntia, ja olimme hieman jälkeen puoli 12 perillä. Pihassa olikin jo muutamia trailereita, ja laitoimmekin auton parkkiin maneesin reunustalle. Kävin heti hoitamassa kisamaksun pois alta, ja talutin tytön pois trailerista. Hän käveli todella hienosti lastaussillalta alas. Varustelun jälkeen menimmekin kävelemään kävelytysalueelle. Luokka oli yli puoli tuntia myöhässä, joten saimmekin hetken pyöriä paikoillaan. Kun viimein pääsimme verryttelyyn, niin aloin todella nopeasti työstämään Bonaa ravissa. Olimme kuitenkin kävelleeet lähes tunnin. Muutaman kierroksen laukkaamisen jälkeen kajautin maneesissa huudon: ”PYSTY!”

18197888_10212769206202142_177044017_n

Kisoissa on aina omat persoonansa, niin tälläkin kertaa. Paikan päälle oli ilmestynyt taas ”vaivannäkijä”. Laukatessani uralla, minun edessä oleva siirtyi yhtäkkiä käyntiin enkä voinut kääntää pois uralta, kun joku oli juuri tulossa pystylle. Jouduin siis siirtämään Bonan käyntiin, kun este esti meitä laukkaamasta sisäkautta ohi. Siellä se rouva vaivannäkijä huusi, ettei maneesissa saa kävellä uralla. Kun pääsimme esteen ohitse, pääsin nostamaan laukan uudelleen. Mahtoi edessäni muutaman askeleen kävellyt nuori tyttö olla ihmeissään moisesta käytöksestä. Eipä kulunut edes kahta minuuttia, niin sama riivattu vaivannäkijä huusi: ”eikö sitä suuntaa voi muka vaihtaa!!”

18253922_10212769205362121_1606690705_n

Enpä jaksanut enää hänen vaivannäköään kuunnella, joten ratsastin maneesista ulos odottamaan omaa vuoroani. Onneksi paikalla oli myös ”hyvänmielen jakaja”. Aivan ihana ja puhelias ihminen, joka on hyvällä tuulella ja tsemppaa muita. Olen itsekin todella sosiaalinen ja höpöttelen kaikille tuntemattomillekin, niin oli hieno huomata että meitä löytyy muitakin. Monet eivät edes vastaa, vaikka kuinka höpisisi. Mahtava persoona, ja hänellä oli aivan ihana suomipolle.

Kisat olivat ulkokentällä, ja tuuli kiihtyi kiihtymistään. Pääsin kävelemään rataa samalla, kun edellinen ratsukko suoritti kisarataa. Tyttö tipahti muutaman esteen jälkeen tantereeseen, onneksi pääsi itse kävellen pois kentältä. Meidän vuoro tulikin yllättävän nopeasti. Pieni käsimerkki tervehdykseksi tuomarille, ja kohti esteitä. Hieman tuntui muutamat esteet tahmealta, kun Bona hieman kyttäili johteita. Emme ole ikinä enneet hypänneet esteitä ulkona, ja vielä heti ensimmäisenä vieraassa paikassa kisoissa. (Olin luullut, että kisat järjestetään maneesissa.) Eipä voi olla kuin ylpeä tytöstä, kun mentiin jokaisesta esteestä yli. Sitten saikin kopittaa Bonan ja suunnata kohti kotia. Hieman meinasi tyttö kyseenalaistaa lähtemisen, kun oli niin iskenyt silmänsä komeaan suomipoikaan. Hieman pääsivät haistelemaankin toisiaan, ja tyttö oli ihan myyty.

20170429_133612

Kotimatka sujui todella hyvin, ja olimmekin ihan hyvissä ajoissa takaisin tallilla. Sitten Bonan kävelytys, varusteiden pesu ja koppi takaisin kiiltoon. Tyttö sai heiniä mutusteltavaksi. Sitten koppi irti ja kotiin. Ehdin olemaan hetken kotona, kun tiimin wu-ryhmään tuli viesti. Porukka oli lähdössä salille. Ja jopa minä intouduin mukaan. Olimme salilla noin yhdeksän maissa, ja kotiin pääsin vasta yhdentoista jälkeen. Ostin muutaman kuvan kisoista Essi A -valokuvaajalta, ja niitä sitten tässä koneella oon pyöritelly. Todella kivoja kuvia minusta ja rakkaasta.20170429_19501520170429_215636

Salilla sainkin viestiä Aadan hevoselämää Aaldalta. Otin häneen yhteyttä yhteistyö idean tiimoilta, ja hän tekikin aivan ihanan postauksen minun koruistani. Oli todella kiva tehdä yhteistyötä hänen kanssaan. Itse seuraan oikein ahkerasti hänen blogiaan, ja videoitaan youtubessa. Monia blogeja en kerikkään seuraamaan, mutta ehdottomasti yksi mielenkiinoisemmista. Tuolla on tosiaan nyt arvonta menosa, kannattaa siellä käydä osallistumassa, jos mielii voittaa tekemäni hevoskorun.

Tässä linkki Aadan postaukseen:

http://aadanhevoselamaa.blogspot.fi/2017/04/871-ystavan-muistolle.html

 

Tässä vielä pieni video eiliseltä Sneckin valmennukselta. Saatiin kehuja, että Bonan laukka-askel on pienessä ajassa pidentynyt yli 20 cm. Ei tarvi enää laskea meille yhtä laukka-askelta enemmän esteväleihin.

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s