BOHENNA

Blogi elämästä

Käynnistä laukkaan

Jätä kommentti

30.7.2017

Koko viikonloppu on ollut kyllä mielettömän kiireinen. Tänään oli ainoa päivä, kun kerkesin tallille. Olin ensin suunnitellut meneväni Yyteriin, mutta säätiedotus lupasi sadetta päivällä. No sitäpä ei koskaan tullut, ja nyt harmittaa etten Yyteriin lähtenyt. Toisena vaihtoehtona oli lähteä uittamaan Bonaa vähän pidemmän ratsastusreissun päähän, mutta kukaan reitin tunteva ei lähtenyt mukaan. Olisin mennyt yksin, mutta ei ollut hajuakaan reitistä. Joten tartuin vaihtoehtoon numero kolme: maastoon muuten vaan Bonan kanssa. Olin suunnitellut ottavani muutamia laukkapätkiä, ja Bona oli niin innoissaan, että tarjosi laukkaa myös ravipätkillä. Teinkin reissusta pienen videon, ja laitankin sen tämän postauksen loppuun.

20170730_150730

Lähdimme metsään noin puoli yhden maissa. En huomannut edes katsoa, mitä kello oli, kun palasin takaisin tallinpihaan. Bona oli hieman hikinen, kun oli niin lämmin ja hiostava ilma. Aika kevyttä laukkaa otimme maastossa, sellaista rentoa menoa. Laitoin Bonan karsinaan varusteiden pesun ajaksi. Sitten olikin Bonan vuoro, pesin sen letkulla kokonaan. Kuivasin ja kävelytin laitumelle. Askel oli reipas, ja välillä yritti tarjota raviakin. Huomenna menemme kentällä kevyesti, sillä meillä on tiistaina ensimmäinen valmennus saikun jälkeen. Ihan vain sileätyöskentelyä. Ja tavoitteena olisi tulevana viikonloppuna mennä puomeja valmennuksessa.

20170727_103254

Ollaan nyt Bonan kanssa maastoiltu paljon. Bonan tasapaino, ja jalkojen tarkkuus on parantunut paljon parissa viikossa. Ei olla menty ihan helpoimpia reittejä metsässä, ja ollaan tehty pientä kevyttä mäkitreeniäkin. Reilun viikon päästä onkin Teivossa Bonan jälkitarkastus, ja Bonan ensimmäinen uintikerta. Varasin Bonalle tosiaan uintiajan EkoHeposta, se on siis eräänlainen hevoskuntoutuskeskus. Siitä reissusta voisinkin tehdä taas videon.

20170727_110533

Bonalla tosiaan kävi viime viikolla Doychin Dyulov raspaamassa hampaat, etenkin etuhampaat. Olin edeltävänä lauantaina Bonan kanssa hänen käsittelyssään, ja Bonan lannerangasta löytyi jumi, jonka DD hoisi kuntoon kiropraktiikalla. Samalla löytyi jumin aiheuttaja: hieman kaarevat etuhampaat. Se oli aiheuttanut päähän hermopinteen, joka taas oli aiheuttanut takapään jumin. Ja nyt odotan innolla, millainen vaikutus on liikkeeseen.

20170727_165824

Perjantai menikin sitten kokonaan Raumalla aamusta iltaan. Olin siellä jo kuuden aikaan aamulla pystyttämässä myyntitelttaa mustanpitsinyötä varten. Tarkoitus oli olla myymässä yöllä kahteen saakka, mutta rankka kaatosade aiheutti sen, ettei voitu pitää juurikaan mitään esillä. Eli kukaan ei siis voinut ostaa edes mitään. Kaikki oli peiteltävä jätesäkeillä, ja teltan katostakin tuli vettä läpi. Purimmekin tavarat pois jo kahdeksan aikoihin, tuli siinä sitten 14 tuntia seistyä turhaan myymässä. Vain parin tunnin ajan sade taukosi.

20170728_080924

Eilen lauantaina puolestaan olin Säpissä. Oli aivan ihana sää, ja todella hyvä porukka. Siellä piti olla mufloneita, mutta näimme niitä vain kiikarin lävitse matkalla takaisin Luvian Laitakariin. Keräsin sieltä muutamia kiviä, ajattelin tehdä niistä Säppikivi -korusarjan. Löysin sieltä merestä kellumasta myös valtavan upean oksan, jota aion käyttää jatkossa korujeni kuvausalustana. Olimme hyvissä ajoin jo takaisin satamassa, ja menimmekin siitä Paat -bubiin. Siitä tulinkin sitten kotiin, ja olin niin poikki että menin vain nukkumaan.

Ensi viikonloppukin menee kokonaan myymässä. Olen silloin Ulvilassa Hansa-markkinoilla (Keskiaikamarkkinoilla). Luvattiin vettä koko viikonlopuksi, niin saa nähdä että vaivaudunko edes paikalle. Oli niin huono myynti Raumalla, että en halua enää koskaan katosateessa mennä myymään. Ei siinä tuu, kun kipeäksi ja kettuuntuneeksi. Ja tarkoitus olisi mennä Jari Sneckin puomivalmennukseen. Katsomaan, miten Bona niihin reagoi näin pitkän tauon jälkeen.

20170729_152240

Huomenna onkin taas aikainen herätys, ja pitäisi mennä juttelemaan Autoluojukselle peltisepän kanssa autoni korjausarvioinnista. Se kolaroitiin viikko sitten parkkipaikalla. Eikä ole yhtään silminnäkijää vieläkään ilmoittautunut. Soittelin viime viikolla Porin Poliisillekin, mutta kukaan ei ole nähnyt mitään. Pääasia, että autoni tulee kuntoon. Ensi viikon jälkeen minulla onkin muutama vapaapäivä, ikään kuin erittäin lyhyt kesäloma. Yksi niistä päivistä kuluu Teivossa, mutta sitten on vielä kolme lomapäivää. Eli varmasti jotain videomateriaalia tulossa.

20170729_153257

Ja tässä vielä video meidän tämän päivän maastoreissusta:

Kirjoittaja: bohenna

32-vuotias kultaseppä Porista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s